Story of the Forest by teamLab in Glass Rotunda (Singapore)

story-of-the-forest-at-national-museum-of-singapore-artist-impression-by-teamlab-3
Artist impression by teamLab

Opens December 10, 2016

Come this December, the Glass Rotunda at the National Museum of Singapore will be reopening after two years of renovation works as part of the final phase of the museum’s revamp of its permanent galleries. An ode to the National Museum of Singapore’s beginnings where a substantial part of its collection focused on natural history, the Glass Rotunda will be repurposed to showcase two new exciting permanent installations – a commissioned work titled Story of the Forest, a larger-than-life interactive digital art installation created by internationally renowned Japanese digital art collective teamLab, and the Singapore, Very Old Tree exhibit by acclaimed local photographer and artist, Robert Zhao.

On entering the Glass Rotunda, visitors will be introduced to Story of the Forest, where they will be immersed in a massive interactive digital installation inspired by the National Museum of Singapore’s prized collection – The William Farquhar Collection of Natural History Drawings. With a ceiling measuring 15m high and an 80m passage that continues on from the bridge and down to the base of the drum, this is the most challenging digital artwork installation created by teamLab to date. The installation will utilise cutting-edge technology to transform 69 drawings from the collection into animated illustrations, which will come to life and interact with visitors as they make their way down the Glass Rotunda.

story-of-the-forest-at-national-museum-of-singapore-artist-impression-by-teamlab-1
Artist impression by teamLab

National Museum of Singapore
93 Stamford Road
Singapore 178897
http://nationalmuseum.sg/